Pages

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • RSS Feed

8 Haziran 2015 Pazartesi

Kültür Taşı

Hiç yorum yok:
 
Kültür Taşı;Dekoratif amaçlı oluşturulan doğal görünümlü taş kalıplarına dökülen ana maddesi çimento ve pomza ve kumdan oluşan bir karışımla üretilir.Elde edilen karışık kalıpların şeklini alır ancak renklendirme işlemi için doğal renk pigmentleriyle hassas bir el işçiliği yapılması gerekir farklı boyama yöntemleriyle doğal bir görüntü sağlamak için çalışılır.

Dekoratif duvar dekorasyonu ürünlerinin son zamanlarda en ilgi görenlerinden biriside kültür taşı ve kültür tuğlaları.Evinin yada iş yerinin duvarlarının daha dekoratif görünmesini isteyenler duvar kaplama ürünlerini daha çok tercih etmeye başladı yani artık duvar boyaları ve duvar kağıdı gibi ürünler popülerliğini duvar kaplama ürünlerine bıraktı diyebiliriz.

Bunların içerisinde ise en çok doğal görünüme sahip ürünlere olan talep dikkat çekiyor genellik ile taş görünümlü dekoratif paneller ve tuğla görünümlü dekoratif paneller insanların en çok tercih ettikleri arasında.Birde daha doğal gözükmesini isteyen bir kesim var bu kesim tercih edebileceği tek alternatif kültür taşları ve kültür tuğlaları kalıyor doğal görüntüye en yakın olan ve görsel anlamda en iyi ve gerçekçi görüntüyü veren duvar kaplama ürünü.


 Kültür taşları ve kültür tuğlaları görüntüsünün yanında dokusuyla da kişiye doğal bir his veriyor diğer kaplama ürünlerine nazaran daha gerçekçi ve doğal görüntüye sahip olmasıyla birlikte doğal taşların ve tuğlaların dezavantajlarını barındırmıyor.

Duvarlarınızda her yıl yenilediğiniz boya aynı zamanda ısı yalıtımı için yaptırmanız gereken izolasyon gibi size ek maliyet getiren tüm işlemleri ortadan kaldırır hem dekoratif bir görüntüye sahip olursunuz hemde izolasyon yaptırmış durumda olursunuz.

Zemin sıvası bitmiş tüm yüzeylerde kolaylıkla uygulanabilir.Kültür taşı ve kültür tuğlası için ustaya ihtiyacınız olabilir bazı püf noktaları mevcuttur.

Isı yalıtımın yanında sudan ve nem gibi etkenlerden etkilenmediği için bu tarz sorunlarıda ortadan kaldırır.

Doğaltaş mozaik uygulamalarında meydana gelen taşın yüzeyindeki bar oluşması durumu yada doğal taş filelerinin kalitesiz olmasından dolayı yaşanan taşın kopması gibi istenmeyen olaylar yaşanmaz.

Kolay montaj ve demontaj işlemine sahiptir duvarınıza çok fazla ekstradan bir yük getirmez istediğiniz zaman kaldırabilir ve yerine başka bir kaplama ürünü yapabilirsiniz.

İsterseniz farklı dekoratif amaçlar için kullanabilirsiniz kültür taşları kesilebilir durumdadır duvarınıza gömme şık bir tv ünitesi yada kitaplık yapabilirsiniz güzel bir aydınlatma ile doğal ve dekoratif bir görüntüye sahip olacaktır.

Kültür taşları ve tuğlaları ile isterseniz odanızı bile bölebilirsiniz bölme duvar olarak kullanabilir ve profiller ile birlikte sutun ve kemerlere kaplama işleminde kullanabilirsiniz.

Şömine gibi dekoratif amaçlar için kullanılan yerlerde en çok tercih edilen duvar kaplama ürünü kültür taşlarıdır.

Kültür Taşı Modelleri


Genellik ile daha doğal görünümlü kültür taşı modelleri mevcuttur.Doğadan ilham alınarak yapılan kültür taşları farklı modeller de ve isimlerde karşımıza çıkabilmektedir ancak doğal görünümü yakalayabilmek için ilham alınan yüzeyler her marka için aynıdır.Nehir taşı, kayrak taşı, kale taşı gibi tüm duvar kaplama ürünlerinin ilham aldığı standart modeller kültür taşlarında da mevcuttur.







Kültür Taşı Fiyatları

Kültür taşı fiyatları genellik ile piyasa m2 olarak verilmekte taban fiyat ve en yüksek fiyat olarak ele alırsak

 ucuz kültür taşı fiyatı 80 TL KDV DAHİL ve 130 TL kadar çıkmaktadır. Bu fiyatın içerisinde tabi ki işçilik hizmeti yoktur.Seri sonu ürünleri daha uygun fiyata alabilirsiniz yani daha uygun fiyatlarda kültür taşları bulmanızda mümkündür ancak kültür taşları genellik ile stok tutulmaz çünkü 2-3 gün içerisinde üretimi gerçekleştirelebilir durumdadır.Stok maliyeti gibi durumlardan kaçınmaz için daha önceden verilen siparişler doğrultusunda üretimi yapılmaktadır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder