Pages

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • RSS Feed

7 Nisan 2016 Perşembe

Üç boyutlu zemin kaplama

Hiç yorum yok:
 
Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen üç boyutlu zemin kaplamalardan bahsetmek istiyorum.Genelde sosyal medyadan resimlerini gördüğümüz ve merak ettiğimiz 3 boyutlu zemin kaplamalar hangi maddeden yapıldığı ve nasıl yapıldığıyla ilgili size bir kaç konudan bahsedeceğim.

Sizde 3d zemin kaplama yaptırmayı düşünüyorsanız eğer tercih etmeniz gereken 2 ürün çeşidinin olduğunu söylemem gerekiyor.

Polimerik foto zemin kaplaması, polimerik malzeme kullanılarak yapılan zemin kaplama işlemidir.Polimerik suya,aside ve alkaline karşı yüksek dayanıklılığa sahip dirençli camsı berraklık lığa sahip kimyasal bir reçinedir.Yüksek çözünürlüklü fotoğraf transfer yöntemi ile polimerik plaka aktarılır.Daha sonra uygulanacak zemin özel yapıştırıcısı sürülür ve zemin kaplaması yapılır.Bu kaplama yönteminin avantajı daha sonradan sökebilme imkanınızın olmasıdır..

Buradaki işlem digital çıktının polimerik içerisinde tutulması ile üç boyutlu görüntü ortaya çıkmaktadır.Polimerik plaka koruyucu görev görmektedir.

Aynı işlem yöntemi ile mutfak tezgah arasında da 3 boyutlu görsel kullanımı mevcuttur.

Diğer bir ürün ve yöntem ise benim tavsiye ettiğim yöntemdir.Eğer uzun yıllar dayanıklı olmasını istediğiniz bir ürün istiyorsanız epoksi zemin kaplamayı tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.Epoksi kimyasal bir reçinedir.Dayanıklılığı ve tutuculuğu üst seviyededir.Bu nedenle endüstiriyel zeminlerde kullanılır.Fabrika yer döşemesi,hastane,spor salonu gibi mekanların yer döşemesi için en uygun zemin kaplamasıdır.

Epoksi zemin kaplama için uygun hale getirelen zemin epoksi kimyasal karışımları dökülür daha sonrasında transfer kağıtları görevi gören kağıtlar yardımı ile aynı arabanın camına film çekilir gibi kağıttaki desenler epoksi zemine aktarılır.

Ayrıca epoksi zemine kazıma yöntemi ile de farklı boyama teknikleri ile üç boyutlu görünüm kazandırabilirsiniz.

Bununla ilgili olarak size bir kaç fotoğraf ve video paylaşacağım daha iyi anlayabilmek için izlemenizi tavsiye ederim.

Transfer yöntemi ile epoksi yapaılan üç boyutlu zemin kaplama işlemi aşağıdaki şekilde yapılmaktadı






Aşağıdaki videodaki yöntem epoksi ve işlemi tekniği ile yapılmıştır.Farklı boyama yöntemi ile gölgelendirme yapılarak 3d derinliği sağlanmış.

Üç boyutlu zemin kaplaması yaptırmak istiyor ve nasıl bir şey yaptırmak konusunda karar veremiyorsanız eğer aşağıdaki video izleyerek ilham alabilirsiniz.






































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder